1. Anasayfa
  2. IQ-Zeka

Zeka Sorusu : Hangisi Ölmüş? [Cevap]

Zeka Sorusu : Hangisi Ölmüş? [Cevap]

Sosyal medya hesaplarımızda paylaştığımız “Hangisi Ölmüş?” başlıklı zeka sorusu bir çok kişi tarafından sevildi ve cevabı merak edildi.  Bu yazımızda sorunun cevabını açıklayacağız.

Zeka Sorusu : Hangisi Ölmüş?

Resimde havuz kenarında yatan 3 kişi görünüyor ve soruda hangisinin öldüğü soruluyor.

  • A şıkkındaki adam sırt üstü yüzüyor gibi duruyor fakat ayakları suyun içerisinde.
  • B şıkkındaki adam elini başının altına almış, yanında devrilmiş bir bardak ile güneşleniyor gibi duruyor.
  • C şıkkındaki adam ise elinde bir kitap tutmuş halde simit içerisine oturmuş halde güneşleniyor gibi duruyor.

Bu sorunun zeka sorusu olarak kabul edilmesindeki en büyük etken ciddi analiz ve detayları sorgulama gücü gerektirmesidir. Hadi detaylara bakalım soruyu cevaplayalım.

Cevap : Hangisi Ölmüş?

zeka soruları

  • Bir çok kişi A şıkkındaki adamın öldüğünü söylemiş. Hemen şunu sorgulayalım “Cesetler suda yüzer mi?”. Cevap evet, fakat cesedin suda yüzmesi için en az 1-2 gün gerekir. İlk 2 gün ceset suyun altına batar ve vücut şiştikten sonra suyun yüzeyine çıkar. Yani cevap A kişisi olamaz.
  • B şıkkını incelediğimizde ise adam elini başının altına koymuş ve havuzda ayaklarını sallıyor. Sudaki titreşimi resimde görebilirsiniz. Bir cesedin eli başının altında dirsek kısmı havada durması imkansızdır. Yani cevap B kişisi de olamaz.
  • Geriye bir kişi kalıyor, onu da inceleyelim. Adamı uyuyor olarak düşünebilirsiniz fakat uyuyan bir kişi suyun altında kitabı bu şekilde tutamaz. Ölü katılığı terimini bir çok kişi duymuştur. (bkz. açıklaması aşağıdadır.) Dolayısıyla yatma pozisyonundan ve kitabı suyun altında tutabilmesinden bu kişinin ölü olduğunu düşünebiliriz.

Bkz Ölüm Katlığı (Rigor Mortis) hakkında Türk Tabipleri Birliğinin açıklaması;

Rigor mortis (Ölü katılığı):

ölü katılığı

Ölümden hemen sonra izlenen primer muskuler gevşemeyi volanter ve involanter kaslarda bir sertleşme izlemekte ve bu katılık kokuşmanın başlamasına kadar sürmektedir. Ölü katılığı küçük kas gruplarında daha önce gelişmekte, daha sonra tüm vücudu tutmaktadır.

Ölü katılığı geliştiğinde büyük eklemler hafif fleksiyon halini almakta, el parmaklarında ise kuvvetli bir fleksiyon gözlenmektedir.

Bu fikse olan eklemler ancak önemli miktarda bir kuvvet uygulanarak açılabilir. Rigor mortis kalp kasında da kontraksiyona neden olmakta, myokardın hacmi artmış gibi görünmektedir.

Tepkini Göster
  • 15
    sevdim
    Sevdim
  • 11
    alk_lad_m
    Alkışladım
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 1
    _rendim
    İğrendim
  • 1
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 4
    k_zg_n_m_
    Kızgınım!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Bence c olamaz neden olamaz o kişi kitabı nasıl okur ? Eli havada iken veya yan yatmış şekilde okur .ölüm katılığı açıklaması yapmışsınız ölüm katılığı bir anda olmaz.sonuçta bir zaman geçmesi gerekir .c deki kişi öldüğünde doğal olarak elindekini düşürür.b daha mantıklı .bir kere ölüm anının ne zaman olduğu belli değil diyelimki başına güneş çarptı öldüğü andaki fotoğrafı ölmeden önce ayaklarını sallıyor olamazmı ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir