1. Anasayfa
  2. Mühendislik

En Çok Rastlanan Kombi Hata Kodları

En Çok Rastlanan Kombi Hata Kodları

Ülkemize doğalgazın gelmesi ile birlikte neredeyse her evde kullanılan kombiler, ısıtma sistemlerinin vazgeçilmez birer parçası oldu. Ancak beraberinde getirdiği kombi hata kodları bilmeyenler için birer sorun kaynağı oluşturdu.

Bu yazımda sizlere en sık rastlanan ve internet üzerinde en çok aranan kombi hata kodlarını ve nedenlerini sıralayacağım. Nedenini ve sorunun kaynağını bulduktan sonra bir uzmana danışarak veya yorum kısmında bize sorarak yardım talep edebilirsiniz.

En Çok Karşılaşılan Kombi Hata Kodları

Kombi E03 Hatası : Baymak marka kombilerde karşılaşılan E03 hatasının nedeni; bazı modellerinde hava akışta problem, bazı modellerde ise aşırı ısınma problemi olarak nitelendirilmektedir.

Kombi 6a Hatası : Buderus marka kombilerde oldukça fazla karşılaşılan 6a arıza kodunun nedeni; gaz akışında problem olduğunu gösterir. Öncelikle gaz vanasını kontrol ediniz.

Kombi 88 Hatası : Baymak marka kombilerde karşılaşılan 88 arıza kodunun nedeni; elektronik kart / anakart sisteminde arıza olduğunu gösterir.

Kombi 4 Hatası : ECA marka kombilerde karşılaşılan 4 hatasının nedeni; gaz akışı, anakart arızası veya ateşleme arızasında görülebilir. Öncelikle gaz vanasını kontrol ediniz.

Kombi 70 Hatası : Bosch marka kombilerde karşılaşılan 70 arıza kodunun nedeni; baca veya baca fanı ile alakalı, prosestat hortumu ile alakalı veya ana kart ile alakalı olabilir. İlk olarak baca bağlantısını kontrol ediniz.

Kombi E-01 Hatası : Baymak marka kombilerde karşılaşılan E-01 arıza kodunun nedeni; doğalgaz akışının olmamasıdır. Doğalgaz vanası kapalı olabilir veya gaz kesilmiş olabilir.

Kombi 4C Hatası : Buderus marka kombilerde karşılaşılan 4C kombi hatasının nedeni; sıcak su basıncının yükselmesi ve patlama riskine karşı kombinin kendisini kapatmasıdır. Su basıncını kontrol edeniz.

Kombi 6C Hatası : Buderus marka kombilerde karşılaşılan 6C kombi hatasının nedeni; gaz akışının olmamasıdır. Öncelikle gaz vanasını kontrol ediniz veya doğalgaz kesilmiş olabilir.

Kombi 5 Hatası : ECA marka kombilerde karşılaşılan 5 arızasının nedeni; bacadan hava akışı ile alakalıdır. Baca tıkanmış veya yerinden çıkmış olabilir. Öncelikle bacayı kontrol ediniz.

Kombi 80 Hatası : Demirdöküm marka kombilerde karşılaşılan 80 arıza kodunun nedeni; aşırı ısınmadır. Peteklerin vanaları kapalı olabilir. Vanaları kontrol ediniz, tesisatın suyunu boşaltıp yeniden doldurabilirsiniz, ardından kombiyi resetleyip çalıştırmayı deneyiniz.

Kombi 95 Hatası : 95 arıza kodunun nedeni; düşük su basıncıdır. Su basıncı 1.5 bar olana kadar kombiye su veriniz.

Kombi E-10 Hatası : Baymak marka kombilerde E-10 hatasının sebebi; düşük su basıncıdır. Su basıncı 1.5 bar olana kadar kombiye su veriniz.

Kombi 501 Hatası : Ariston marka kombilerde görülen 501 arıza kodunun nedeni; gaz akışı kaynaklıdır. Gaz vanasını kontrol ediniz veya doğalgaz kesilmiş olabilir.

Kombi 07 Hatası : Baymak marka kombilerde görülen 07 kombi hatasının nedeni; pompa arızasıdır. Arızanın giderilmesi için yetkili servise başvurmanız gereklidir.

Kombi 40 Hatası : ECA marka kombilerde görülen 40 arızasının nedeni; düşük su basıncıdır. Su basıncı 1.5 bar olana kadar kombiye su veriniz.

Kombi 1 Hatası : ECA marka kombilerde görülebilen 1 hatasının sebebi; aşırı ısınmadır. Peteklerin vanaları kapalı olabilir. Vanaları kontrol ediniz, tesisatın suyunu boşaltıp yeniden doldurabilirsiniz, ardından kombiyi resetleyip çalıştırmayı deneyiniz.

Kombi F1 Hatası : Demirdöküm marka kombilerde görülebilen F1 hatasının sebebi; ateşleme ve gaz akışı kaynaklıdır. Doğalgaz vanasını kontrol ediniz veya doğalgaz kesilmiş olabilir.

Kombi 63 Hatası : Logomax marka kombilerde karşılaşılan 63 arızasının sebebi; yoğuşma suyunun dolmuş olması olabilir. Yoğuşma hortumunun tıkanıklığını kontrol ediniz.

Kombi 05 Hatası : Demirdöküm marka kombilerde görülen 05 kombi hatasının nedeni; bacadaki hava akışı kaynaklıdır. Bacayı kontrol ediniz, tıkanmış veya yerinden çıkmış olabilir.

Kombi F4 Hatası : Demirdöküm marka kombilerde görülebilen F4 hatasının sebebi; ateşleme ve gaz akışı kaynaklı, anakart arızası kaynaklı veya gaz valfi kaynaklı olabilir. Öncelikle doğalgaz vanasını kontrol ediniz.

Kombi 99 derece gösteriyor : Kombinin 99 dereceyi göstermesinin sebebi; aşırı ısınma kaynaklıdır. Evdeki peteklerin vanaları kapalı olabilir. Tesisatın suyunu boşaltıp doldurun, cihazı resetleyip tekrar çalıştırmayı deneyin.

Kombi Hataları İle İlgili Tavsiyelerim

kombi hata çözümü

Yukarıda en sık karşılaşılan arıza kodlarını sıraladım. Eğer bu basit yöntemler sizi çözüme kavuşturmadıysa şu tavsiyelerime bir göz atın;

  1. Öncelikle sakin olun ve kombi hata kodunu dert etmeyin,
  2. İşin sonunda teknik servisi çağırmanız gerekirse bile hatanın sebebini bilin ve anlamaya çalışın. Basit bir su basma arızası için teknik servis sizi anakart arızalanmış diye kandırmasın!!!
  3. Kombinin prize takılı olduğundan emin olun,
  4. Doğalgaz vanasını kontrol edin ve açık olduğundan emin olun,
  5. Doğalgaz sayacının mühürlenmediğinden emin olun, ocağınız varsa gaz akışını test edin,
  6. Kombi basıncının yeterli olduğundan emin olun. İdeal basınç 1-2 bar arasındadır, yetersiz ise su basın,
  7. Baca bağlantınızı kontrol edin, tıkanmış veya yerinden çıkmış mı bir bakın,
  8. Bunların dışında bir uzman değilseniz yetkili servise başvurun, başlıca arıza nedenleri; eşanjör, pompa, anakart, baca fanı, emniyet valfi vs. olabilir.
  9. Son bir uyarı; Google’da yetkili servis diye aratıp ilk çıkan servisi aramayın!!! Kombi markasının websitesinde bulunan yetkili servisler listesini kontrol edin.

thumbnail
Bu Yazımız İlginizi Çekebilir
PPRC Boru Çapları ve DN – İnç Karşılıkları

Tepkini Göster
  • 1
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    alk_lad_m
    Alkışladım
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    k_zg_n_m_
    Kızgınım!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir