Klavye Tuşları Farklı Yazıyor [Çözüm]

klavye yanlış yazıyor

Laptop veya masaüstü klavye tuşlarına basınca farklı yazıyorsa, değişik harfler çıkıyorsa veya yanlış yazıyorsa çözümü için bir kaç yöntem denemeniz gerekir. Bu durumun çözümü donanım kaynaklı değilse oldukça basittir.

Klavye tuşlarına basınca farklı harflerin çıkması, “ç” harfine basınca “.” çıkıyorsa, “ş” ve “ü” gibi Türkçe harflere basınca farklı semboller yazıyorsa, harflere basınca rakamlar çıkıyorsa, kısaca klavyeniz yanlış yazıyorsa aşağıdaki yöntemleri sırasıyla deneyiniz.

“Klavye Farklı Yazıyor” Sorunu İçin Çözüm Yöntemleri

  1. Laptop klavyesi yanlış yazıyorsa; “FN” ve “Num Lock” tuşlarına aynı anda basın. Bazı laptoplarda “windows tuşu” ve “Num Lock” tuşuna basmak gerekiyor.
  2. Klavye dilleri arasında (EN ve TR gibi) geçiş yapmak için “alt” ve “shift” tuşuna aynı anda basın ve klavyenizi kontrol edin.
  3. Klavye tipleri arasında (F ve Q klavye gibi) geçiş yapmak için “ctrl” ve “alt” tuşuna aynı anda basın klavyenizi kontrol edin.
  4. Klavyeyi resetlemek için sağ alttaki “Alt Gr” ve “FN” tuşuna 1 kere basın ve ardından “FN” ve “DEL” tuşuna basılı tutup bekleyin, klavyenin ışığı yanıp sönünce resetleniyor ve ayarları başa dönüyor.
  5. Restoro PC Repair Tool diye bir program var. Google’dan aratıp indirebilirsiniz. Bazı kişiler bu program ile çözüme kavuşmuş.
  6. Denetim masasından klavye bölümüne girin. Klavyenizi bulup sağ tıklayın ve donanımı kaldırın. Bilgisayarı yeniden başlatın ve windows’un klavyenizi tekrar yüklemesini bekleyin.
  7. Eğer sorun düzelmezse klavye tuşlarının arasına sıvı veya pislik girip girmediğini kontrol edin. Sorununuz donanım kaynaklı olabilir. Bazen ctrl gibi tuşlar takılı kalıyor bu nedenle klavye yanlış yazabiliyor.

Klavye tuşlarının farklı yazıyor olması durumuna yukarıdaki yöntemler ile çözüm bulamadıysanız, yorum kısmında yaşadığınız sıkıntıyı ekran klavyesi kullanarak anlatabilirsiniz. En kısa sürede size cevap vermeye çalışacağım.

Önerilen Yazı
Klavye Yazarken Siliyor, Yazdıklarım Siliniyor [Çözüm]

Kaynak : Görseller

Mobil sürümden çık