Son dönemde bir çok kişinin ilgisini çeken proje için deneyap eğitmen maaşları ve başvuru yöntemi merak ediliyor. Eşimin de eğitmenlik için başvuruda bulunduğu bu konu hakkında edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
Deneyap; T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı olarak dört kurumun iş birliği ile 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulması hedeflenen bir projedir.
2020 yılında pilot il olarak 12 il seçilmişti ve çocuklar bu atölyeleri çok sevdi. Youtube’da deneyap atölyelerinde çocukların nasıl hevesli bir şekilde bir şeyler yapmaya çalıştıklarını izleyebilirsiniz.
Eğitmen olmak isteyenler 3 farklı alanda seçim yapabilir. Adaylar, alan yetkinliğine göre Tasarım & Üretim, Robotik & Kodlama, Elektronik Programlama & Nesnelerin İnterneti alanını / alanlarını seçebilir.
Deneyap Eğitmenleri 5 Aşamada Seçiliyor
1-İlk aşamada aşağıda verdiğimiz link üzerinden bilgilerinizi girip cv’nizi sisteme yüklemeniz gerekmektedir.
2-Ön değerlendirme sonrası belirlenen gün ve saatte bir değerlendirme sınavına girmeniz gerekmektedir. Seçtiğiniz alanına ilişkin soruların bulunduğu sınav formunu belirlenen sürede yanıtlamanız beklenmektedir. Belirlenen sınav süresi içinde soruları yanıtlamalı ve süre bitmeden kaydet butonuna basarak formu onaylamalısınız!
3-Bu aşamada çocuklara eğitim verileceği için pedagojik alanda yetkinliğiniz ölçülmektedir.
4-Yapılacak olan mülakat ile (yüz yüze veya online) uygun kişiler seçilmektedir.
5-Son olarak bu aşamada eğitmenlerin seçtiği alana yönelik eğitimleri yapılmaktadır.
Deneyap Eğitmen Maaşları Ne Kadar?
Bu konu ile ilgili deneyap whatsapp hattından ve şartnamelerden bilgi aldım. Verilen bilgi aşağıdaki gibidir.
Eğitmen ücretleri, verilen eğitim için saat bazlı olarak verilmektedir. 2021 yılı için deneyap eğitmen maaşları: “Eğitim verilen sürece saat başı 35 tl ücret verilmektedir.” Ödemeler eğitim dönemi tamamlandıktan sonra eğitmen tarafından belirtilen hesaba toplu halde yatırılmaktadır.
Deneyap Teknoloji Atölyeleri eğitimleri cumartesi ve pazar günleri öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere 4 seans olarak verilir. Her bir ders için eğitim süreci değişmektedir. 1 eğitim süreci proje haftaları dahil ortalama 10 -15 hafta sürmektedir.
Detaylı bilgi almak için eğitmen belirleme şartnamesine göz atabilirsiniz : Deneyap Eğitmen Belirleme Şartnamesi
Deneyap Eğitmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?
Deneyap atölyelerinde eğitmenlik yapmak için aşağıda link üzerinden sisteme kayıt olup, gerekli bilgileri doldurarak ilk başvurunuzu yapabilirsiniz. Ön değerlendirmeyi geçtikten sonra sınava katılmanız ve ardından mülakata girip eğitim almanız gerekmektedir.
Eğitmenlik Başvuru Linki : kys.turkiyeteknolojitakimi.org
Daha fazla sorunuz var ise aşağıdaki numaradan, whatsapp üzeriden bilgi alabilirsiniz;